Welkom in de Koekeloeregroep

Schoolreis Adventuredome

Dit keer zijn we naar het speelparadijs Adventuredome geweest in Hellevoetsluis.

We konden binnen en buiten spelen.   De kinderen hebben genoten van het klimmen en klauteren, glijden en bouwen en spelen met zand en water.

Het was een groot succes.

Sinterklaasfeest 5 december

Wat was het op maandagochtend 5 december weer spannend. Zou de Sint dan echt komen vandaag....? De hele school stond buiten om hem en zijn pieten te verwelkomen. We zongen liedjes, zo hard en zo mooi als we konden. En toen ineens.... hoorden we motorgeluiden. En jawel hoor! Daar kwam Sinterklaas aan met 3 pieten op.... een motor! Wow! 

Hierna gingen we snel naar binnen, want we waren zo blij dat Sinterklaas onze school weer had gevonden. In de aula wilden we de verjaardag van Sint vieren, want ja, wij krijgen altijd cadeautjes, maar we wilden de Sint nu ook eens in het zonnetje zetten. Maar wat is dat nu.. Het brandalarm ging af! Wat bleek, piet was vergeten dat hij kruidnootjes in de oven had staan in de handvaardigheidsruimte.. Wat een rook en.... de kruidnoten waren zwart geworden... Gelukkig waren er moeders die taarten hadden gebakken en konden we toch nog de verjaardag van Sinterklaas vieren. 

In de klas hebben we dit nog eens gedaan. 
Ook hebben de pieten samen met de kinderen op een plattegrond van de klas gezocht naar ballonnen. In deze ballonnen zaten briefjes waarop stond welke kinderen iets wilden zingen voor Sint.  We hebben met de hele groep ook nog een dansje gedaan. De pieten hadden nog mooie cadeautjes voor ons. En toen moest Sinterklaas weer verder naar de volgende groepen. Wat jammer dat hij niet elke dag even langs kan komen. Het was zo gezellig! 

Dag Sinterklaas en pieten, tot volgend jaar weer!

Thema Sinterklaas

Het thema herfst is afgesloten met een gezellig feestje in de klas. 

De dag erna bleek dat we bezoek hebben gehad in de bakkerij. Oh oh, wat een rommel. En de dag daarna ook.. Oei.. wat is er allemaal aan de hand. Wie kan het zijn geweest.. 
Gelukkig lag er een brief van de Wellespiet. Hij wil graag een mooie en lekkere taart maken voor Sinterklaas, maar het lukt hem steeds niet. Zouden de kinderen misschien willen helpen?

Nou,dat willen we wel. De kinderen hebben prachtige taartjes gemaakt van pepernotenklei en we hebben hiermee ook onze letters gemaakt.  

In de klas kunnen de kinderen werken in de kamer van Sinterklaas. Pepernoten tellen, schrijven in het grote rode boek. We maken het pietenhuis in de bouwhoek en maken Sint en Piet van Kapla. Ook hebben we reken en taal spelletjes in de taal en rekenhoek. We zingen uiteraard ook volop!

We hebben op 30 november een pietenochtend gehad. Op deze ochtend hebben we pietengym gehad en ons diploma gehaald! Allemaal knappe pieten! Ook hebben we heerlijke kruidnoten gebakken! Een gezellig ochtendje!

 

Thema herfst

Op een dag vonden we een klein vosje in de klas. Hij had een briefje om zijn nek. Hieruit bleek dat hij was verdwaald. Hij wist niet meer waar zijn moeder en zijn huisje was. Samen met het vosje zijn we naar buiten gegaan om te zoeken naar zijn holletje en zijn moeder. Helaas konden we haar en het huisje niet vinden. Tijdens deze wandeling zochten we herfstspulletjes om een holletje te maken op school. Hij mocht bij ons komen logeren. Zo voelde hij zich toch een beetje op zijn gemak. 

De dag erna vonden we een grote vos. Wat fijn dat ze weer samen zijn. In het briefje dat grote vos bij zich had stond dat het holletje van hen was ingestort. Gelukkig konden ze bij ons wel even wonen. De kinderen namen allerlei bosdieren mee. Wat gezellig, nu hadden ze ook wat vriendjes om mee te spelen.

De dag erna lag er weer een briefje bij het holletje. De dieren hebben honger! Dat is ook niet zo gek na een paar dagen zonder eten.. De kinderen maakten met meegenomen herfstspullen een recept voor een soepje.

Maar we hebben nog veel meer gedaan. Gezongen, woordjes schrijven, stempelen. Rekenen met herfstvruchten, liedjes zingen en nog veel meer!

Na een paar dagen was moeder vos gekomen om ze op te halen. Het holletje was weer gemaakt! Gelukkig maar.. Moeder had appels meegenomen. We maakten appelflapjes met deze heerlijke appels. Een gezellig hapje voor het afscheidsfeestje!


Presentatie

Rupsje nooitgenoeg

Nieuw mijnalbum

Embedcode is leeg.

Nieuwe paragraaf

Nieuwe insluitcode