Welkom bij de kleuters

Welkom op de pagina van de Jip en Jannekegroep én de Koekeloeregroep

Omdat we vele gezamelijke activiteiten hebben, hebben we voortaan één pagina.

Regelmatig zal op deze pagina nieuws verschijnen over wat wij doen in onze groepen en er zullen foto's geplaatst worden van de kinderen en hun activiteiten. Als u wilt kunt u de foto’s bovendien downloaden voor uw eigen gebruik.

We hopen u zo goed op de hoogte te houden over het reilen en zeilen in onze groep!

Maandsluiting over de gele ballon.

De kleuters hebben in de maandsluiting een ontdekkingsreis over heel de wereld laten zien. De luchtballon vloog langs verschillende landschappen.De kinderen zongen hierover liedjes, kenden engelse kleuren en getallen en ook verschillende opzegversjes lieten ze horen.

Iedereen heeft echt zijn of haar best gedaan

Thema: de gele ballon

Op een woensdagmorgen kwamen we buiten en wat zagen we daar? Een gele ballon aan het hek. Waar kwam die nou vandaan?
We haalden hem voorzichtig van het hek........hij moest natuurlijk niet klappen!
Er zat een kaartje aan. Maar wat een rare woorden stonden erop geschreven. My name is Tom. Sommige kinderen konden het al "vertalen". Het was een andere taal: Engels.
De ballon kwam dus uit een ander land, Engeland.

Binnen keken we op de wereldbol. Waar ligt Engeland? Aan de andere kant van de zee. Wat had de ballon dan allemaal al gezien onderweg?
Dit schreven we op een woordveld. De kinderen konden al veel dingen opnoemen. Maar je zag het ook van bovenaf. Dat ziet alles er anders uit!

Ook noemden we de woorden die we al kenden in het engels. Vooral veel kleuren: red, yellow, blue, green, purple enz.
Zo leren we spelenderwijs engels.

Elke dag bekijken we 2 bladzijde van het boek: de gele ballon. Eerst kwamen we in de lucht. Wat zie je daar allemaal? De kinderen mochten het tekenen. We speelden ook het spel met de ballonnen verkoper. Welke ballon kan je kopen voor 1, 2 of 3 euro? De rode kost 1 euro, de gele 2 en de blauwe 3 euro. Je hebt 3 euro. Dus de blauwe óf de rode én de gele ballon. Spelend rekenen.

Ook leerden we de letter b

In de gang staat een luchtballon. De kinderen maken nu een verrekijker. Hiermee kunnen ze in het mandje en kijken wat ze onderweg zien. De lucht wordt intussen geschilderd door de kinderen. Hoeveel vogels,  vliegtuigen enz. zie je tijdens de ballonvaart?

Elke dag doen we een reken of taalactiviteit rondom het thema waar de ballon vliegt.
Morgen.........nemen we een kijkje in de Savanne

wordt vervolgd

eerste schooldag

Eerste schooldagen