WELKOM IN DE KIKKERGROEP

Beste ouders,

 U bevindt zich nu op het gedeelte van de site dat speciaal bedoeld is voor de Kikkergroep. Er zal op deze pagina regelmatig nieuws verschijnen over de Kikkergroep en er zullen foto's gepubliceerd worden van de kinderen en hun activiteiten. Als u wilt kunt u de foto’s bovendien downloaden voor uw eigen gebruik.

Alle kinderen van de Kikkergroep en ik hopen dat u zult genieten van de foto's en verhalen.

Ineke Stoutjesdijk

Groepsleerkracht 

Duiftheater

Woensdag 4 oktober startte de kinderboekenweek met als thema “Bibbers in je buik”. Elke groep koos een Bijbelse held uit en presenteerde die op een originele manier tijdens de opening. Wij als Kikkergroep kozen David die Goliath versloeg (natuurlijk met bibbers in zijn buik!) We lieten een lied met bewegingen horen en zien.

In de groep startten we ook met allerlei reken-, taal- en knutselactiviteiten rondom het thema. We kozen als uitgangspunt het prentenboek “De Gruffalo” waar veel in gegriezeld wordt. We deden met de hele school tutorlezen, wat een groot succes was.

Op de gang verscheen een echte Griezelhoek waar allerlei spelletjes van de Gruffalo gedaan konden worden maar waar ook griezelsoep (met rekenopdrachten) gekookt werd. We gingen naar de wc en moesten dan langs het WC-Monster……ssssspannend.

En natuurlijk was daar op vrijdag 13 oktober, het Duiftheater waar we natuurlijk De Gruffalo uitspeelden. Ook lieten we een Engels griezelliedje lieten horen en lieten zien. Tijdens de voorstelling zat het hele Duiftheater enorm vol en dat was ook best spannend maar iedereen deed enorm goed zijn best en we kunnen dan ook terugzien op een hele geslaagde voorstelling.

En nu ….. vakantie! Iedereen hele gezellige herfstdagen toegewenst!

Foto's - Duiftheater

Jubileum

Woensdag 11 oktober hadden we in de Kikkergroep  - en later bleek op de hele Duif - feest ter ere van mijn jubileum: 40 jaar voor de klas staan!

Het feest viel in de Kinderboekenweek dus het thema liet zich raden: We hielden een Griezelfeest!

Iedereen mocht griezelig verkleed komen en we maakten griezelig vieze slijm met spookoogjes, we knutselden spookjes en natuurlijk keken we naar de film van de Gruffalo. Als klap op de vuurpijl was het plan om los te gaan tijdens de griezeldisco maar dat liep iets anders…….

Ilan bracht mij naar de aula. Ik kreeg een lege bloembak en het duurde niet lang of ik werd verrast door alle kinderen van de Duif die allemaal een prachtige, originele bloem hadden geknutseld. Die bloemen werden in de bloembak gezet en het zag er allemaal vrolijk uit! Nogmaals allemaal heel erg bedankt.

Maar het feest was nog niet over. Er kwam een heel groot, zwaar cadeau ……….

Ik kreeg van steigerhout een Prachtig Drieluik met allemaal – door de kinderen genoemde – kenmerken, die bij mij passen erin gebrand. ECHT GEWELDIG!  Het DRIELUIK staat nu thuis bij mij in de woonkamer als waardevolle herinnering aan een prachtig jubileum …. ECHT SUPER!!

IEDEREEN ENORM BEDANKT!!  

Foto's - Jubileum

Project de gele ballon

Ga je mee op reis met de gele ballon! In het prachtige prentenboek “De gele ballon”, vlieg je met de ballon mee op reis over de wereld.

Aan de hand  van reken- en taalactiviteiten hebben wij die reis met de groep gevolgd. De reis startte in een drukke stad, waar een ballonnenverkoper de mooiste ballonnen verkocht.(we speelden dagelijks de ballonnenverkoper: een blauwe ballon kost 1 euro, de rode 2 euro etc.) Een meisje liep trots rond met haar gele ballon. De ballon vloog weg en zweefde over het platteland. De ballon zweefde verder, over de bergen en door de woestijn (waar we een rekenopdracht deden: het tellen van de schapen) De kinderen legden voor elk woord in een zin een kameel neer…. Wie had de langste kamelenkaravaan? De ballon zweefde boven een piratenschip op zee. Op het dek van het schip staan tonnen, wat zit daarin? Een geheugenoefening over wat de kinderen waarnamen. De zee bracht ons op de Noordpool, waar het koud was. We vulden bekertjes met water en zetten die in de vriezer, wat gebeurt er nu met water etc. De ballon vloog verder, over de bomen van het oerwoud naar het strand. Met elkaar hebben we gepast hoeveel kleine boomstammen er in een grote boomstam passen. Op het strand vonden we rijmschelpen en met elkaar gingen we rijmen. Onderweg namen we een pauze in een restaurant waar de kinderen leerden onthouden wat ze hoorden. Tenslotte werd de ballon meegenomen door een fakir en eindigde de reis met een gezellig Ballonnenfeest!

Na elke activiteit mochten de kinderen een ballon van de ballonnenverkoper kleuren.


Foto's - Project de gele ballon

Eerste schoolweek

De eerste schoolweek zit er alweer op. Het was even wennen maar het leek al snel of we niet op vakantie waren geweest! Met elkaar hebben we gepraat en gewerkt over “SAMEN SPELEN EN SAMEN DELEN” en ook over de regel “IEDEREEN HOORT ERBIJ”.

We hebben gelachen om de originele “selfies” met de gele ballon.

We hebben heerlijk buiten gespeeld want …. het was wel een hele warme week!!

We hebben de week afgesloten met het leren van de Rots en watergroet.

Foto's - Eerste schoolweek

Nieuwe insluitcode